Preskoči na vsebino


6. postna nedelja - CVETNA

NEDELJA, 14.4.

 

6. POSTNA NEDELJA - CVETNA

GRADIN, ob 8.30: +Jušta Cerovac, Gradin 7, 1. obletna

SOČERGA, ob 10.00: za žive in ++župljane

KUBED, ob 11.30: ++Jakob, Katarina Kržišnik in Franci Hribernik, Kubed 44a

Ponedeljek, 15.4.

sv. Paternij, škof

KUBED: ob 19.00: +Darja Franca, Poletiči 15, 8. dan

Torek,  16.4.

sv. Bernardka Lurška, devica

SOČERGA: ob 7.00: v čast Jezusovim ranam za našo župnijo

Sreda,  17.4.

sv. Simon Barsabejski, škof, mučenec

PREGARA: ob 19.00: ++Dominik in Dominka Markežič, Preg. 53  

Četrtek, 18.4.

VELIKI ČETRTEK

MOVRAŽ, ob 19.00: ++Rustja, Movraž 19b

Petek,  19.4.

VELIKI PETEK

SOČERGA, KUBED, MOVRAŽ ob 15.00: KRIŽEV POT

PREGARA ob 16.00: KRIŽEV POT

MOVRAŽ, ob 19.30: OBREDI VELIKEGA PETKA

Sobota, 20.4.

VELIKA SOBOTA

MOVRAŽ, ob 20.00: ++Rakar, Marsetič in Miklavčič, Dvori 13b /OFER/ /

NEDELJA, 21.4.

 

 

VELIKA NOČ

GRADIN, ob 8.30: +Ernest Šavron, Gradin 17/OFER/

PREGARA, ob 10.00: vsi++, Pregara 43 /OFER/

SOČERGA, ob 10.00: za žive in ++župljane/OFER/

KUBED, ob 11.30: ++Jože in Karolina Jakomin, Kubed 48a/OFER/  

 
  • BLAGOSLOV JEDIL: Sočerga ob 14.00; Movraž ob 14.45; Kubed ob 15.30; Gradin ob 16.15 in v Pregari ob 17.00.
  • Nabirka  na veliki petek je namenjena za sveto deželo.
  • OBISK BOLNIH IN STAREJŠIH: V ponedeljek dopoldne Pregara, popoldne ostali.
  • SVETA SPOVED: opravimo sveto spoved pred velikonočnimi prazniki. V stolnici možnost pred vsemi svetimi mašami. V Pregari možnost za sveto spoved, v sredo po sveti maši. Sam bom na razpolago v sredo popoldne od 16.00 do 17.45 v Sočergi. 
  • VEROUK: Ta teden ni verouka zato se otroci, udeležite vseh bogoslužij v teh prazničnih dneh (veliki četrtek, veliki petek in velika noč). Veroučenci, ki ste bili odsotni pri verouku, ko je bila sveta spoved pridite k sveti spovedi v cerkev, kot je v oznanilih. 

Vabim, da v tem VELIKEM TEDNU, ki je pred nami še bolj poglobimo svoj odnos z Bogom. Udeležimo se svetih maš, še posebno pa bogoslužja v velikonočnem tridnevju: veliki četrtek, veliki petek in vstajenske svete maše v soboto v Movražu. Vabim otroke in mlade, da se udeležijo bogoslužja vseh teh velikih dogodkov našega odrešenja. To so dnevi velikih milosti. Starši poskrbite za to.

MOVRAŽ -  VELIKA NOČ: ZARADI PREMAJHNEGA PARKIRNEGA MESTA OKROG CERKVE V MOVRAŽU IN ZARADI PROCESIJE BO POTREBNO  PUSTITI AVTOMOBILE NA ZAČETKU MOVRAŽA ALI PA SREDI VASI. STAREJŠE IN TISTE, KI TEŽJE HODIJO PRIPELJITE DO CERKVE AVTOMOBILE PA POTEM ODPELJITE STRAN. HVALA.

DEVETDNEVNICA PRED PRAZNIKOM BOŽJEGA USMILJENJA

To devetdnevnico lahko molimo ob vsakem času, vendar je posebno pomembno, če jo molimo od velikega petka do bele nedelje, kot pripravo na praznik Božjega usmiljenja.

Gospod je rekel sv. Favstini:

»Želim, da bi devet dni vodila duše k izviru mojega usmiljenja, da bi zajemale moč in olajšanje ter vse milosti, ki jih potrebujejo v naporih življenja, posebej ob smrtni uri. Vsak dan privedi v moje Srce drugačno skupino duš ter jo potopi v morje mojega usmiljenja. Jaz pa bom vse te duše pripeljal v hišo mojega Očeta. Vsak dan boš prosila mojega Očeta po mojem bridkem trpljenju milosti za te duše.« (Dn 1209)

Vsak dan molimo za določeno skupino duš rožni venec Božjega usmiljenja, kakor je navedeno v zgibanki Devetdnevnica in Rožni venec Božjega usmiljenja, ki jo vzemite na mizi za verski tisk. Priporočajo se tudi vzkliki Božjemu usmiljenju.

 

PRAZNIK BOŽJEGA USMILJENJA

Gospod Jezus želi, da praznik Božjega usmiljenja praznujemo na prvo nedeljo po veliki noči. Prav s tem praznikom je povezal velike obljube.
Največjo med njimi je povezal s svetim obhajilom, ki ga prejmemo na ta dan - to je obljuba »popolnega odpuščanja krivde in kazni«, oziroma obljuba take milosti, kakor jo prejmemo samo pri zakramentu svetega krsta.

»Želim, da bi bil praznik usmiljenja pribežališče in zavetje vsem, posebej ubogim grešnikom. Na ta dan so odprte globine mojega usmiljenja; na ljudi, ki se približajo izviru mojega usmiljenja, izlivam celo morje milosti.  Oseba, ki pristopi k spovedi in k svetemu obhajilu, prejme popolno odpuščanje krivde in kazni. Ta dan so odprte vse božje pretočnice, po katerih tečejo milosti; naj se nihče ne boji približati se mi, čeprav bi bili njegovi grehi rdeči kakor škrlat« (Dn 699).

 

GOSPOD JEZUS O SVETI SPOVEDI

»Ko prihajaš k spovedi, vedi, da jaz sam čakam nate v spovednici. Samo skrivam se za duhovnikom, vendar v duši sam delujem. Tu se beda duše srečuje z božjim usmiljenjem. Povej ljudem, da iz tega izvira usmiljenja lahko zajemajo milosti samo s posodo zaupanja.« (Dn 1602)

 

GOSPOD JEZUS O SVETEM OBHAJILU

»Želim se združiti s človeškimi dušami. Moja radost je zediniti se z dušami. Vedi, moja hči, kadar pri obhajilu pridem v srca ljudi, imam roke polne vsakršnih milosti in jih želim izročiti dušam. Ljudje pa se name ne ozirajo, celo puščajo me samega in se ukvarjajo s čim drugim. O kako žalosten sem, ker ljudje niso spoznali ljubezni« (Dn 1385).

»O kako me boli, da se kristjani tako malo združujejo z menoj v svetem obhajilu. Čakam nanje, oni pa so do mene tako brezbrižni. Ljubim jih tako nežno in iskreno, oni pa mi ne zaupajo. Želim jih obsipati z milostmi - oni jih nočejo sprejeti. Do mene se vedejo kakor do nečesa mrtvega, moje Srce pa je vendar polno ljubezni in usmiljenja« (Dn 1447).

 

PRIPRAVA NA KRST OTROKA 2019

Skupna priprava traja prve tri torke v mesecu. Še prej se oglasite pri domačem župniku.

5.2. ob 19h – sv. Marko; Predloka

5.3. ob 19h – sv. Marko; Portorož

2.4. ob 20h – sv. Marko; Dekani

7.5. ob 20h – sv. Marko; Portorož

4.6. ob 20h – sv. Marko; Ankaran

3.9. ob 20h – sv. Marko; Portorož

1.10. ob 20h – sv. Marko; Škofije

5.11. ob 19h – sv. Marko; Portorož

Kakšen je pomen krsta? Ali sem s krstom opravil vse dolžnosti? Kako izpolniti obljubo dano pri krstu? Kaj pomeni vzgoja v veri? Zato obiščite pripravo na krst otroka.

 

PRIPRAVA NA ZAKON 2019

Tečaj poteka šest tednov v župnijskih prostorih sv. Marka v Kopru. Prijavite se na spletni strani www.zupnija-kopersvetimarko.rkc.si

Prvi termin: od 9. januarja do 13. februarja srede ob 19.30.

Drugi termin: od 6. marec do 10. aprila srede ob 19.30.

Tretji termin: od 7. junija do 9. junija in od 14. junija do 16. junija  - 2 vikenda ob 20.00

Četrti termin od 13. septembra do 18. oktobra petki ob 19.30.

Bova zmogla? Kako uskladiti različnosti? Kaj narediti, da ljubezen ne bo zamrla? Mar Bog res lahko pomaga? Kako bova vzgajala otroke? Cerkvena poroka ali krščanski zakon?
Print Friendly and PDF


obiski spletne strani']); _gaq.push(['_setDomainName', 'zupnija-socerga.rkc.si']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); }