NOV SPORED NEDELJSKIH MAŠ

Možne spremembe bodo sprotno objavljene v tedenskih oznanilih! 

NEDELJSKE SVETE MAŠE se prilagajajo ob sledečih praznikih: BOŽIČ, NOVO LETO, VELIKA NOČ, VSI SVETI, ter ob prvem obhajilu in birmi, ...

V letu 2016 imajo sledeči meseci PET nedelj v mesecu: januar, maj, julij, oktober.

V letu 2017 imajo sledeči meseci PET nedelj v mesecu: januar, april, julij, oktober, december.

  • Župnija SOČERGA: nedeljske maše ob nedeljah: 1., 2., 3., nedeljo v mesecu in na 5. nedeljo (soboto) v mesecu. Maše so v poletnem času ob 9.30; zimskem ob 10.30. Maše v župnijski cerkvi ni, ko je maša v podružnici v Trebešah, t.j. prvo nedeljo v maju /MAJNICA/ god sv. Filipa in Jakoba - sozavetnika podružnične cerkve v Trebešah in na nedeljo "sv. Martina" (nedeljo po zahvalni nedelji) zavetnika podružnične cerkve v Trebašah.
  • ŽUPNIJA KUBED: nedeljske maše ob nedeljah: 1., 2., 4., nedeljo v mesecu in na 5. soboto (nedeljo) v mesecu. V župnijski cerkvi ni v nedeljo maše ko je maša: v podružnični cerkvi v Gračišču, t.j. prvo nedeljo v juliju /praznik sv. Janeza in Pavla - sozavetnika cerkve v Gračišču in nedeljo sv. Miklavža (nedeljo po godu) zavetnika cerkve v Gračišču. Navadno na nedeljo po 29. septembru (nadangel Mihael) je nedelska maša v pokopališki cerkvi nadangela Mihaela v Kubedu. Ko pade veliki šmaren (15.8.) na nedeljo, tudi ni maše v Kubedu, ta je v romarski Marijini cerkvi v Vzročku.
  • Župnija MOVRAŽ: nedeljske maše ob nedeljah: 3. in 4. nedeljo v mesecu in 1., 2. ter 5. soboto (nedeljo) v mesecu. Maše v župnijski cerkvi ni, ko je maša v podružnici v Smokvici, na praznik sv. Marije Magdalene, zavetnico cerkve v Smokvici, t.j. navadno v nedeljo po godu (tretjo nedeljo v juliju)
  • Vikariat PREGARA: nedeljske maše ob nedeljah: 1, 3. in 4. nedeljo v mesecu. Ob kvaternih nedeljah se ima nedeljsko mašo v pokopališki cerkvi sv. Simona.
  • Vikariat GRADIN: nedeljske maše ob nedeljah: 2. nedeljo in 5. nedeljo v mesecu ter 3. in 4. soboto v mesecu. Maša na drugo nedeljo v aprilu in drugo nedeljo v septembru odpade ko je maša v Hrvojih.
  • Kaplanija TOPOLOVEC (cerkev sv. Zenona v Hrvojih): Na drugo nedeljo v aprilu (oz. na dan) sv. Zenon - zavetnik cerkve in nedelja po malem šmarnu - Povišanje sv. Križa.


obiski spletne strani']); _gaq.push(['_setDomainName', 'zupnija-socerga.rkc.si']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); }