VABILO K SKUPNI MOLITVI

v SOČERGI

BINKOŠTNA DVORANA

Marija v fatimskih sporočilih naroča češčenje njenega brezmadežnega Srca: »Tistemu, ki se ga bo oklenil, obljubim zveličanje. Te duše bo Bog ljubil kakor cvetlice, s katerimi bom krasila njegov prestol.« Marija naroča, naj se duhovniki in verniki zbirajo v t.i. binkoštnih dvoranah.

To so molitvena srečanja, pri katerih molimo z Marijo, se posvetimo njenemu brezmadežnemu Srcu in si prizadevamo živeti iz te posvetitve. Glavni namen je osebna življenjska izročitev Mariji in pomoč Cerkvi v boleči krizi čiščenja, ki jo doživlja v teh časih.

Binkoštna dvorana v naših župnijah poteka v župnijski cerkvi v Sočergi (vsako prvo soboto v mesecu ob 18. uri.) vsako zadnjo soboto v mesecu ob 18h. 

Na voljo je tudi knjiga Duhovnikom, Marijinim ljubljenim sinovom, ki jo lahko brezplačno vzamete na mizi za verski tisk.

 

POBOŽNOST PRVEGA PETKA

Vsak prvi petek v mesecu. Uro pred mašo češčenje ob izpostavljenim Najsvetejšim s priložnostjo za spoved. Po maši litanije z blagoslovom.

 

v KUBEDU

MOLITVENA SKUPINA MIR

Že dobrih 15 let se zbira MOLITVENA SKUPINA MIR v župnijski cerkvi v Kubedu, in to redno vsak petek (v zimskem času ob 18h), k molitvi za vse različne potrebe širše in domače Cerkve. Občasno se pridružijo molivkam v Loki, posebej na predvečer Marijinih praznikov: Marijino oznanjenje, ... 1x v oktobru, in ob raznih potrebah, ki kličejo po molitvi.

 

MARIJIN ŠČIT

Marijin ščit - sedem molivcev izmenično vsak dan moli za določen namen.

Do danes sta se oblikovala dva "Marijina ščita" s po sedemimi molivkami. Na željo, pokojne Gracijele Jakomin, je bil po njeni smrti prvi izmed dveh danes obstoječih "Marijinih ščitov". Prvi "ŠČIT"  ki ga sestavljajo molivke iz Kubeda moli za Cerkev, njeno svetos, ... Dugi "ŠČIT", ki ga sestavljajo molivke iz različnih krajev, moli za duhovnike, za njihovo svetost, stanovitnost, vztrajnost,...

Molivec/ka, ki je na vrsti, tisti dan moli:

Presveta Trojica, Oče, Sin in Sveti Duh. Po Marijinem brezmadežnem Srcu, ti darujem z ljubeznijo vse današnje molitve, žrtve in dobra dela za varstvo in svetost Cerkve (oz. izbranega duhovnika - ali druge osebe potrebne molitve). Presveto Srce Jezusovo naj jo (ga) očuvajo vsakršnega zla in angeli nebeški naj jo (ga) očuvajo zdaj in na veke. Amen.

Nato se doda molitev: Pod tvoje varstvo in dobra dela, žrtve tega dne. Navadno se zmoli še rožni venec.

 

POBOŽNOST ob PRVEM ČETRTKU V MESECU

Vsak prvi četrtek v mesecu. Uro pred mašo češčenje ob izpostavljenim Najsvetejšim s priložnostjo za spoved. Po maši litanije z blagoslovom.

 

v MOVRAŽU

PRVOSOBOTNA POBOŽNOST

Prvosobotno pobožnost smo začeli v Movražu, v soboto 2. februarja 2013. Glede spovedi velja, da se je lahko opravimo v tednu pred ali po prvi soboti v mesecu. Bolniki in ostareli imajo priložnost za spoved in sveto obhajilo na domu kot običajno na prvi četrtek oz. petek v mesecu. Pobožnost smo imeli do vključno avgusta 2013.

V letu 2014 bomo začeli v januarju do vključno prve sobote v avgustu!

Naj vam ne bo škoda časa, ki ga boste žrtvovali zase in za druge.

 

Smo v letu vere. Za vse velja Jezusovo povabilo: »Spreobrnite se in verujte evangeliju« (Mr 1,15). Za svoje in tuje grehe je treba delati pokoro. Naši škofje nas vabijo, da v ta namen obhajamo pet prvih sobot na fatimski način.

Letošnje leto mineva 70 let, odkar so se po naročilu papeža Pija XII. sredi vojnih grozot leta 1943 verniki po vsem svetu in pri nas posvetili Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Na to posvetitev so se v ljubljanski škofiji pripravili z obhajanjem petih prvih sobot. V Sloveniji se od leta 1992 izročamo Mariji na njen največji praznik, 15. avgusta. Letos se bomo na to bolj temeljito pripravljali z obhajanjem petih zaporednih prvih sobot, kakor sta Jezus in Marija naročila fatimski vidkinji sestri Luciji. Sadovi so odvisni od naše dobre priprave.

Kdor bo na fatimski način obhajal pet prvih sobot, mu Marija obljublja vse milosti, ki so potrebne za zveličanje. Pogoj je, da se v duhu zadoščevanja, pokore in sprave Marijinemu brezmadežnemu Srcu:

1) spovemo svojih grehov,

2) prejmemo zadostilno sveto obhajilo,

3) zmolimo en del rožnega venca in

4) v povezanosti z Devico Marijo četrt ure premišljujemo eno ali več skrivnosti rožnega venca:

5) vse to v duhu zadoščevanja, pokore in sprave.

 

 

 

 

 obiski spletne strani']); _gaq.push(['_setDomainName', 'zupnija-socerga.rkc.si']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); }